Hladnejši čas v letu s seboj prinaša številne spremembe, ki se ne odražajo le na našem telesnem in duševnem počutju, ampak puščajo svojo sled tudi na naši koži. Prav zato je čas nižjih temperatur obdobje, ko moramo svojemu največjemu organu posvetiti več skrbi in pozornosti.

Poleti je bila koža izpostavljena močnemu soncu, morski in/ali klorirani vodi, ki poškoduje zaščitni maščobni sloj na koži. Ko pride jesen, koža pa si še ni povsem opomogla od poletja, so tukaj že nižje temperature in veter, počasi pa se začne tudi ogrevanje notranjih prostorov. Prav zato lahko koža v hladnejšem delu leta zaradi različnih notranjih in zunanjih dejavnikov postane suha in občutljiva ter bolj dovzetna za pojav različnih nepravilnosti. Ker ne zmore dovolj učinkovito uravnavati svoje vlažnosti, lahko postane, pordela, luskasta in srbeča.

Inovacija – aktivne kisikove spojine za pomoč suhi in razdraženi koži

Na srečo obstaja inovativna rešitev, ki kožo oskrbi z vlago in kisikom ter ji pomaga do popolne obnove. Terapevtska kozmetika Oxilver®, ki je plod slovenskega znanja in inovacij, temelji na kombinaciji aktivnih kisikovih spojin in ionskega srebra.

Kozmetika Oxilver® kožo oksigenira, regenerira in izdatno vlaži. Kot smo že omenili, vsebuje aktivne kisikove spojine, stabilizirane s posebnim postopkom, ki se, ko pridejo v stik s kožo, sprostijo, kar opazimo kot blago penjenje v obliki številnih drobnih mehurčkov. Ti mehurčki površino kože čistijo, negujejo, oksigenirajo in regenerirajo. Intenzivnejše penjenje (na mestih, kjer je koža prizadeta ali poškodovana) lahko nakazuje na prisotnost bakterij ali glivičnih sprememb.

Pomembno je poudariti, da so kisikove spojine v izdelkih Oxilver® podobne tistim, ki jih proizvaja naše telo, zato jih celice zlahka sprejmejo. Ionsko srebro deluje blago antiseptično, Aloe vera in hialuronska kislina kožo intenzivno navlažita.

Z redno uporabo izdelkov Oxilver® lahko upočasnimo procese staranja, zmanjšamo pa lahko celo nastanek gubic. Izdelki Oxilver® so popolnoma varni in jih lahko uporabljamo tudi skupaj z drugimi kozmetičnimi izdelki. Namenjeni so tako dolgotrajni kot kratkotrajni uporabi ter primerni za vse tipe kože.

Uporaba Oxilver® Skin izdelkov je preprosta in priročna. Raztopino ali gel enkrat do dvakrat dnevno nanesemo na tretirano mesto na koži. Vtiranje ni potrebno, počakamo le, da se mesto na koži osuši. Če je vaša koža zelo suha in občutljiva, priporočamo, da pred nanosom izdelkov Oxilver® Skin raztopine ali gela na kožo nanesete nekaj kapljic rastlinskega olja ali malo vlažilne kreme.

Linija izdelkov Oxilver® Skin ima zelo širok spekter uporabe. Oxilver® Skin solution in gel sta primerna kot nega in pomoč pri:

- Hitrejši obnovi kože,

- upočasnitvi procesa staranja,

- zmanjševanju pigmentnih madežev,

- pordeli in občutljivi koži,

- suhi in razpokani koži,

- pikih žuželk,

- nečisti in aknasti koži,

- praskah, ranah, odrgninah,

- bradavicah in žuljih,

- razpokanih petah.