Kako najbolje oskrbeti žulje na stopalu

Toplo vreme ter ponovno pozelenela in cvetoča pokrajina, nas vabijo k povečani aktivnosti na prostem. Ko pa naša občutljiva zimska stopala izpostavimo tekaškim in pohodniškim čevljem, nas lahko hitro doleti boleča odrgnina na koži – žulj.

Žulj na stopalu je večini primerov posledica preprostega trenja med kožo in nogavico ali čevljem, zaradi ponavljajočih se gibov med hojo ali tekom. Povrhnjica se loči od spodnjih plasti kože in nastane mehurček, privzdignjena koža pod katero je tekočina, ki omili nadaljnji pritisk in preprečuje okužbo. Če je koža vlažna, žulji nastanejo hitreje, večkrat torej spomladi in poleti ko se nam potijo noge in dlani.

Ali ga naj predrem?

Žulja ne prebadamo, saj je koža najboljša zaščita pred okužbo. Tekočina v žulju se bo resorbirala, povrhnja koža se bo posušila in olupila.

V kolikor nas žulj zelo boli in onemogoča normalno hojo in aktivnost, ga predremo s sterilno iglo in rano dobro razkužimo z OXILVER® Skin raztopino ki deluje antiseptično. Kožo, ki je prekrivala žulj, odstranimo šele po nekaj dneh z dobro razkuženimi škarjicami. Z obližem za žulje zaščitimo rano pred umazanijo.

Kako poskrbeti za hitro celjenje žulja?

  1. Mesto žulja razkužimo z OXILVER® Skin raztopino in tako preprečimo  morebitno okužbo.  Ta kožo očisti ter oskrbi s kisikom. Ob pomanjkanju kisika, je upočasnjeno tudi celjenje rane. Kisik je ključnega pomena pri tvorbi novih mladih tkiv kot tudi pri kontroli infekcije.
  2. Na očiščen žulj lahko nanesemo OXILVER® Skin gel, ki bo poskrbel za intenzivno vlaženje kože in celjenje brez brazgotinjenja. Dodana Hialuronska kislina in Aloe vera zagotovita ustrezno vlaženje in elastičnost, ki sta potrebna za pospešeno obnovo kože. Dodatek srebra v ionski obliki okrepi protimikrobno delovanje.
  3. Uporabimo obliž, da dodatno mehansko preprečimo okužbo in zmanjšamo trenje.

OXILVER® je vsestranski izdelek in je nepogrešljiv pri pohodnikih, tekačih ter drugih rekreativnih in profesionalnih športnikih. Poleg oskrbe žuljev, ga lahko uporabimo tudi pri KURJIH OČESIH, BRADAVICAH, PIKIH INSEKTOV ter za preprečevanje in zaviranje GLIVIČNIH OKUŽB na koži in nohtih.

Komplet OXILVER®Skin raztopine in gela, znižanega za kar 20 %, lahko naročite v naši spletni trgovini.

 

 

Badge
NAJBOLJŠA CENA

Konkurenčne cene in dnevne akcije

Badge
KAKOVOSTNI IZDELKI

Širok izbor izdelkov priznanih blagovnih znamk

Badge
VAREN NAKUP

Garantirano varen in zanesljiv nakup

Badge
DOSTAVA V ROKU

Izdelke dostavljamo v dogovorjenem roku