Kako si pomagamo pri suhi in razdraženi koži?

Draženje kože prizadene skoraj vsakogar v nekem trenutku življenja, ne glede na to, ali gre za kronično stanje, kot je ekcem, ali začasno bolečino, kot so ugrizi žuželk in sončne opekline. Posledice vnetja kože  sta rdečica in oteklina. Obstaja več stvari, ki jih lahko naredite, da takoj pomirite razdraženo kožo in da preprečite nadaljne draženje. Vsaka koža se lahko odzove na določene dražilne snovi, če pa imate pogosto občutljivo kožo, je to lahko znak bolezni. Možno je, da imate splošno občutljivo kožo, saj ne morete uporabljati enakih izdelkov, ki jih uporabljajo vaši prijatelji.

Suha koža je eden najpogostejših vzrokov srbeče kože. Vsi imamo zaščitno maščobno plast na koži. Imenuje se lipidna (maščobna) pregrada in opravlja dve glavni nalogi: zadrževanje vode in zaščita pred potencialno škodljivimi dejavniki, kot so UV žarki, veter, toplota in ostre kemikalije. Pri ljudeh z občutljivo kožo je ta pregrada običajno šibkejša, tanjša in poškodovana, zaradi česar dražeče snovi lažje prodrejo v kožo in povzročijo vnetje.

Razdraženost kože pomeni, da je imunski sistem zaznal grožnjo in se odzval. Rdečica, bolečina, luščenje, srbenje in drugi podobni simptomi so znaki, da se ta reakcija dogaja. To velja za stanja, kot so ekcem, dermatitis, luskavica in rozacea, pa tudi za splošno občutljivo kožo. Okoljski dejavniki, ki lahko povzročijo suho kožo, vključujejo pretirano vroče ali hladno vreme z nizko vlažnostjo. Suho kožo prav tako povzroči prekomerno umivanje telesa ter uporaba velike količine dišav in agresivnih izdelkov. Prizadene lahko vsako starostno skupino. Pri starejših ljudeh postane koža tanjša in bolj suha.

Kateri so simptomi razdražene kože?

  • rdečica,
  • pekoč občutek,
  • zbadanje,
  • skelenje,
  • srbenje.

Nekaj nasvetov za občutljivo kožo:

  • ustrezno negovanje kože,
  • odsvetuje se uporaba vodoodporne, težko odstranljive kozmetike in prevelike količine dišav,
  • priporoča se uporaba ustrezne zaščite pred soncem,
  • za vsakodnevno rabo je najbolje, da se uporabljajo izdelki, ki kožo pomirjajo negujejo, čistijo, oskrbijo z vlago in s kisikom ter pomagajo pri njeni pospešeni obnovi (regeneraciji) in preprečevanju vnetja,
  • kožo je potrebno dobro, a nežno očistiti z neagresivnimi izdelki namenjenimi občutljivi koži, ki vzdržujejo ravnovesje kožne povrhnjice (brez alkohola).

 

Kaj priporočamo?

Aktivne kisikove spojine v kombinaciji z ionskim srebrom, hialuronsko kislino in Aloe vero so izbor za vlaženje in blaženje srbenja, rdečice in suhosti kože. Oxilver® Skin raztopina ali gel poskrbita za obnovo in oskrbo kože s kisikom. Delujeta blago antiseptično, prizadeto mesto pa oksigenirata, negujeta in čistita. Hialuronska kislina in Aloe vera doprineseta k intenzivnemu vlaženju, večji prožnosti, napetosti in gladkosti kože.

Način uporabe?

Uporaba Oxilver® Skin izdelkov je zelo enostavna in priročna. Enkrat do dvakrat dnevno nanesemo raztopino ali gel na tretirano mesto na koži, brez vtiranja. Počakamo le, da se mesto na koži osuši. V primeru visoko občutljive kože se priporoča predhodni nanos lahke negovalne emulzije ali kapljice rastlinskega olja, ki koži zagotovita primerno elastičnost in prožnost.

Več o izdelkih za nego kože preberite na:

https://www.enikam.si/izdelki-za-nego-koze

 

Viri:    https://www.medicalnewstoday.com/articles/311473.php

            https://www.self.com/story/sensitive-skin-facts-dermatologists

Badge
NAJBOLJŠA CENA

Konkurenčne cene in dnevne akcije

Badge
KAKOVOSTNI IZDELKI

Širok izbor izdelkov priznanih blagovnih znamk

Badge
VAREN NAKUP

Garantirano varen in zanesljiv nakup

Badge
DOSTAVA V ROKU

Izdelke dostavljamo v dogovorjenem roku