Ublažite neprijetne sončne opekline

Le malo nepazljivosti in nepozornosti in kaj hitro se lahko zgodi, da nas opeče sonce. Ste vedeli, da je za to, da nas opeče, dovolj že manj kot 15 minut izpostavljanju sončnim žarkom? Koža zaradi tega lahko pordi, peče in je bolj občutljiva (ta občutek lahko vztraja tudi še več tednov po nastanku opekline).

Blažje sončne opekline navadno povzročijo le rahlo pordelost kože, ki se pri večini pojavi v 12 do 24 urah po izpostavljanju sončnim žarkom. Koža tudi na otip postane bolj občutljiva kot običajno. V bolj resnih primerih se lahko na koži pojavijo mehurjasti izpuščaji. Pri zelo močnih sončnih opeklinah pa lahko oseba občuti tako močno bolečino, da mora v skrajnem primeru poiskati zdravniško pomoč.

Sončne opekline res niso prijetne, zato smo pripravili nekaj namigov, kako jih olajšati.

Kako si lahko pomagamo sami?

Sončne opekline lahko vodijo do trajnih poškodb na koži in močno povečajo tveganje za nastanek kožnega raka.

Seveda je najboljši način, kako se izogniti sončnim opeklinam ta, da se čim manj časa izpostavljamo soncu: Zadržujemo se v senci, nosimo široko pokrivalo, za zaščito oči poskrbimo s kakovostnimi sončnimi očali, kožo zaščitimo s kremo za sončenje s čim višjim faktorjem, s katero kožo namažemo večkrat dnevno.

Če pa nas sonce vendarle opeče, moramo za opečeno kožo poskrbeti čim prej. Spodaj si preberite nekaj načinov, da boste kar najbolje oskrbeli opečeno kožo:

- Hladite kožo. Na opečeno kožo položite vlažno in hladno krpo ali pa si privoščite hladno kopel.

- Kožo vlažite. Za vlaženje opečene kože so odlični izdelki, ki vsebujejo Aloe vero. OXILVER® Skin Solution in OXILVER® Skin Gel zaradi svoje edinstvene formulacije s komplementarnim učinkom aktivnih kisikovih spojin in ionskega srebra koži pomagata, da se hitreje regenerira. Oba izdelka delujeta blago antiseptično, vsebujeta pa tudi hialuronsko kislino in Aloe vero, ki skrbita za intenzivno vlaženje kože, kar je kot nalašč pri blaženju sončnih opeklin.

- Izogibajte se soncu. Če vas je opeklo sonce, se vsaj nekaj časa ne izpostavljajte UV-žarkom.

- Luščenje kože. Če se koža začne luščiti, nanjo redno nanašajte kakovostno vlažilno sredstvo.

- Poskrbite za hidratacijo. Pijte dovolj vode, saj boste tako poskrbeli za ustrezno hidratacijo kože.

- Ne predirajte mehurjev. Če so se vam zaradi sončnih opeklin na koži naredili mehurji, jih pustite pri miru. V primeru, da se mehur predre, mesto izmijte z vodo in blagim milom.

- Kako lajšati bolečine? Če zaradi sončnih opeklin občutite bolečine, lahko vzamete katero od protibolečinskih tablet, ki so v lekarni na voljo brez recepta. Nekatera protibolečinska sredstva so na voljo tudi v obliki mazil. Pred uporabo se posvetujte s farmacevtom, ki vam bo znal strokovno svetovati.

 

Izdelki OXILVER® so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah ali v spletni trgovini.

Badge
NAJBOLJŠA CENA

Konkurenčne cene in dnevne akcije

Badge
KAKOVOSTNI IZDELKI

Širok izbor izdelkov priznanih blagovnih znamk

Badge
VAREN NAKUP

Garantirano varen in zanesljiv nakup

Badge
DOSTAVA V ROKU

Izdelke dostavljamo v dogovorjenem roku