BRADAVICE

KAJ SO BRADAVICE?

Bradavice so nenevarne spremembe na koži, običajno majhne, okrogle ali nepravilnih oblik, na otip grobe ter čvrste. Navadne bradavice se največkrat pojavijo na rokah in nogah, torej na mestih, ki so večkrat poškodovana. Lahko se pojavijo tudi na drugih predelih telesa. Po barvi so rumenkaste, rjavkaste ali sivkaste.  Ploščate bradavice so druga vrsta bradavic, ki so pogoste na obrazu, so rjavkasto-rumene barve in so lahko v skupinah. Majhne, podolgovate in tanke bradavice so filiromne bradavice in jih imajo ljudje pogosto na vratu, ustnicah, vekah. Poznamo še genitalne bradavice, ki so v predelu genitalij pri obeh spolih. So podolgovate, mehke in se pogosto pojavljajo v skupinah.

 

KAKŠNI SO SIMPTOMI IN SPROŽILNI DEJAVNIKI?

Navadno nimajo drugih simptomov, v kolikor ne gre za tiste na stopalih, ki so sploščene in obdane z odebeljeno kožo. Te so lahko zaradi pritiska telesne teže boleče. Bradavice se nikoli ne spremenijo v rakaste tvorbe.
 

Bradavice se prenašajo z enega mesta na drugega po telesu, medtem ko pri medsebojnem stiku načeloma niso nalezljive. Virus sicer vstopa v telo skozi kožo, ki je rahlo poškodovana.

ALI OBSTAJA ZDRAVILO ZA BRADAVICE?

V kolikor bradavic ne tretiramo, lahko po mesecih ali letih izginejo same od sebe. Seveda je to odvisno od velikosti in mesta bradavice. Strokovno spremljanje ni potrebno.

 

UČINKOVITE METODE ZA ODSTRANJEVANJE: 

  • nanos salicilne kisline ali mlečne kisline (obliži, ki so prepojeni z raztopino ene ali druge);
  • krioterapija (zamrznitev s tekočim dušikom);
  • elektrodesikacija (vstavljanje električnega impulza na mesto prizadetih celic);
  • odstranitev z laserjem;
  • odstranitev z negovalnimi izdelki, ki delujejo blago antiseptično (npr. aktivne kisikove spojine) ter pri tem pomagajo pri oksigenaciji in hitrejši regeneraciji kože;
  • učinkoviti so izdelki, ki bradavico zmehčajo in olajšajo njeno luščenje kar pomeni, da kožo z mestom bradavice dovolj navlažimo oz. hidriramo (npr. izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino in Aloe vero), s čimer je delovanje aktivnih snovi (npr. aktivnih kisikovih spojin) boljše.

Z LASERJEM, KRIOTERAPIJO IN ELEKTRODESIKACIJO JE IZJEMNO UČINKOVITA KOMBINACIJA Z AKTIVNIMI KISIKOVIMI SPOJINAMI.

KAJ PRIPROROČAMO?

Za učinkovito delovanje proti bradavicam si lahko pomagamo z Oxilver  Skin gelom. 

 

Oxilver  Skin Gel deluje antiseptično ter s procesom oksigenacije poskrbi za hitrejšo obnovo spremenjene površine kože. Zasevki bradavice in njene globoko prodirajoče korenine zaradi prisotnosti aktivnega kisika in ionskega srebra propadejo, bradavica pa  se vidno zmanjšuje vse dokler poplnoma ne izgine.
Dodatek hialuronske kisline in Aloe vere omogoča intenzivno vlaženje ter tako učinkovito mehča površino bradavice. Gel omogoča daljši čas delovanja in s tem pospeši proces luščenja odebeljene površine, ki jo redno odstranjujete.

Slika izdelka: OXILVER<sup>&reg;</sup> Skin solution za kožo 100ml

OXILVER® Skin solution za kožo 100ml

Pršilo za nego zdrave ali problematične kože : nečista in aknasta koža pordela in občutljiva koža ...
Slika izdelka: OXILVER<sup>&reg;</sup>  Skin Gel za kožo 30 ml

OXILVER® Skin Gel za kožo 30 ml

Gel za nego zdrave ali problematične kože : nečista in aknasta koža ...

- Raztopina in gel pokrbita za obnovo in oskrbo kože s kisikom, delujeta blago antiseptično, površino nanosa pa oksigenirata, negujeta in čistita.
- Hialuronska kislina in Aloe vera doprineseta k intenzivnemu vlaženju, večji prožnosti, napetosti in gladkosti kože.

- ne vsebuje nanodelcev in CMR snovi (rakotvornih, mutagenih & reprotoksičnih)
- varen, brez stranskih učinkov (tanjšanje kože, alergične reakcije, mastenje kože)
- ne masti kože in nohtov
- idealna kombinacija vsem obstoječim kremam, losjonom in gelom
- enostavna in priročna uporaba
- za vse tipe kože, ne glede na spol, primeren za otroke in odrasle